Publisert 21. mars, 2018

Nytt poliklinisk program: PROTEUS

Psykologspesialist Svein Øverland leder det polikliniske programmet «PROTEUS» på Brøset/SIFER Midt

Adressa.no: Fra april 2018 står psykologspesialist Svein Øverland og to andre ansatte ved St. Olavs hospital avdeling Brøset/SIFER Midt i Trondheim klare for å ta imot nedlasterne av overgrepsmateriale og som ønsker hjelp.

Politiet har vi nå inngått et samarbeid med Brøset, som har utviklet et behandlingstilbud. Politiet kommer til å oppsøke disse personene og fortelle at de vet hva de driver med, men også gi dem informasjon om behandlingen på Brøset. Deretter er det frivillig om de tar kontakt med Brøset, opplyser politioverbetjent John Ola Volden ved Trøndelag politidistrikt. Han understreker at det vil bli opprettet straffesaker parallelt.

Vi på avdeling Brøset og politiet har samarbeidet godt i mange år, og vi har nå et felles ønske om å forebygge seksuelle overgrep mot barn. Navnet på behandlingsdelen av dette samarbeidet er «Proteus». Hvis disse personene vil ta tak i livet sitt og ønsker å unngå full etterforskning og pågripelse, så kan de samtykke til å få hjelp til å slutte med nedlastingen og delingen av overgrepsbilder, sier Øverland.

Øverland legger til at det i tillegg er søkt om midler til et forskningsprosjekt som skal se på effekten av «Proteus».

Les mer om PROTEUS og samarbeidet med politiet hos adressa.no (pluss-artikkel)

Sist oppdatert den 21. March 2018 av Christian Lauvrud