Publisert 29. oktober, 2021Nyhet

Sikkerhetsbygget offisielt åpnet

Avdelingssjef Antje Daniela Gross-Benberg. Foto: Geir Otto Johansen
Avdelingssjef Antje Daniela Gross-Benberg. Foto: Geir Otto Johansen

Historisk og nasjonal betydning

Stolav.no/C. Kalland: Onsdag 27. oktober ble det nye sikkerhetsbygget til St. Olavs hospital offisielt åpnet. Det er med stolthet og ydmykhet vi tar i bruk dette bygget, planlagt og bygget for å ivareta pasientene og samfunnets krav om trygghet, sa avdelingssjef Antje Daniela Gross-Benberg under åpningen.

​Med det er gamle Brøset historie. For to år siden tok administrerende direktør Grethe Aasved det første gravemaskintaket, og denne uken var det tid for å erklære bygget offisielt for åpnet. 

​Dette er et paradigmeskifte, og det er et stort privilegium å få være med på dette. Det er en begivenhet av historisk og nasjonal betydning, og viser at St. Olav prioriterer psykisk helsevern høyt. Det å skape trygghet og sikkerhet er nødvendig for å ivareta pasienter og samfunn, og dette bygget er planlagt med tanke på de som skal bruke det. Lokalene her og våre dyktige fagfolk skal sikre våre pasienter en verdig behandling. Samtidig er sikre og gode arbeidsplasser nøkkelen til god sikkerhetspsykiatri. Det ligger masse engasjement og innovasjonskraft bak dette bygget, på vegne av våre pasienter og samfunnet. Tusen takk til alle som har bidratt til det resultatet vi har fått, sa Antje Daniela Gross-Benberg.

Les mer og se bilder av åpningen på stolav.no

Sikkerhetsbygget
Sikkerhetsbygget. Foto: Geir Otto Johansen

Se flere bilder av det nye sikkerhetsbygget her