Publisert 11. oktober, 2023Nyhet

Mottok Kongens fortjenstmedalje

E. Revis og Ottervik
Emmanuel Revis og Rita Ottervik. Foto: St. Olavs hospital

St.Olav: Psykologspesialist Emmanuel Revis er tildelt Kongens fortjenstmedalje for sin innsats for rettssikkerhet og rettslikhet for mennesker som er dømt til tvungen omsorg

​– Det er fortsatt en lang vei å gå, og jeg skulle gjerne ha jobbet ti år til for å bedre behandlingen av mennesker med kognitive og psykiske funksjonshemninger.

Slik åpnet den nå pensjonerte Emmanuel Revis sin takketale etter at han mottok Kongens fortjenstmedalje 21.09.2023. Seremonien foregikk i Sikkerhetsbygget på Østmarka i Trondheim.

Ordfører Rita Ottervik overrakk prisen på vegne av Hans Majestet Kongen, og prisen er den siste hun deler ut etter 20 år som ordfører:

– Emmanuel har dedikert sin kunnskap og sitt arbeidsliv til ekstra sårbare mennesker. Han har utfordret til debatt om hvordan samfunnet stiller opp for mennesker med store utfordringer, og har tatt ordet for de som ikke har stemme selv. Det handler om å bry seg, og han har gjort en stor forskjell. Vi skylder ham en stor takk for innsatsen hans over mange år.

Les hele saken på Stolav.no